Η ταινία «The Interview» που έχει απασχολήσει διεθνώς και έχει προκαλέσει ένα ακόμη διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, αλλά και έναν κυβερνοπόλεμο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα προβληθεί τελικά στις 25 Δεκεμβρίου σε περιορισμένο αριθμό κινηματογράφων, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής «Sony Pictures».

Ads

Η πρεμιέρα της ταινίας είχε αναβληθεί μετά από απειλητικά μηνύματα για επιθέσεις στους κινηματογράφους και την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν οι υπολογιστές της εταιρείας. «Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε την ιδέα της πρεμιέρας για την ταινία The Interview και είμαστε ενθουσιασμένοι που η παραγωγή μας θα προβληθεί σε μια σειρά από κινηματογραφικές αίθουσες ανήμερα των Χριστουγέννων» ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Μάικλ Λίντον, διευθύνων σύμβουλος της Sony Pictures.

«Ταυτόχρονα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να εξασφαλίσουμε περισσότερες πλατφόρμες και περισσότερους κινηματογράφους, έτσι ώστε αυτή η ταινία να φτάσει σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό», συμπλήρωσε.

Η ταινία «Interview» είναι μια παρωδία που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Για την διαδικτυακή επίθεση, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τη χαρακτήρισε σοβαρή η Ουάσιγκτον και κατηγόρησε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε και η Βόρεια Κορέα με τα τέσσερα δίκτυα παροχής ίντερνετ της χώρας να μένουν εκτός λειτουργίας για περίπου εννιά ώρες και τριάντα λεπτά. Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε και νέα επίθεση με το ίδιο αποτέλεσμα.

Ads