Η UNICEF ζήτησε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν πως φαντάζονται το μέλλον της Γάζας. Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα έχουν κοστίσει χιλιάδες ζωές. Πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά. Στα θύματα προστίθενται τα παιδιά που έχουν χάσει τις οικογένειές τους.
 

Ads

Περισσότερα από 400.000 παιδιά έχουν εμφανίσει κατάθλιψη, σύμφωνα με τη UNICEF που εκπαιδεύει περίπου 12.000 εκπαιδευτικούς για να μπορέσουν να τους παρέχουν υποστήριξη μέσω ψυχοκοινωνικών προγραμμάτων.

image
 
Ο 6χρονος Yosef Αl Yazir, κάθεται στο μπράτσο μιας καρέκλα στο σαλόνι του σπιτιού του, κρατώντας μια ζωγραφιά που δείχνει την άποψή του για το μέλλον της Γάζας. Θυμάται τον τελευταίο πόλεμο αλλά δηλώνει ότι οι τελευταίες επιθέσεις ήταν πολύ χειρότερες: «Σκοτώθηκαν πολλά παιδιά», λέει. (Image credits: Aya © UNICEF/NYHQ2014-1443/d’Aki)
 
image

Ο 14χρονος Kasem Alqerem κρατάει τη δική του ζωγραφιά. Έχει αποτυπώσει τα σχολεία – καταφύγια στη Γάζα. Δεν αισιοδοξεί για το μέλλον. (Image credits: Doaa © UNICEF/NYHQ2014-1444/d’Akii)
 
image

Ads

Η 9χρονη Doaa καθισμένη σε μια καρέκλα στην τάξη ενός σχολείου – καταφύγιου. Η ζωγραφιά της δείχνει το μέλλον που θα ήθελε. Χαμογελαστός ήλιος σε χαμογελαστό ουρανό. (Image credits: Kasem © UNICEF/NYHQ2014-1442/d’Aki)
 
image

Η 10χρονη Shahed Dhabba τραυματίστηκε γι’ αυτό το ματάκι της είναι δεμένο. Κρατάει τη ζωγραφιά της. Δεν αποτυπώνει σε αυτή μόνο το μέλλον της Γάζας αλλά και αυτό που έζησε στο πρόσφατο παρελθόν όταν η οικογένειά της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της. (Image credits: Shahed © UNICEF/NYHQ2014-1441/d’Aki)
 
image

Η 11χρονη Aya Abu Asi στέκεται δίπλα στο μαυροπίνακα ενός σχολείου – καταφύγιου. Κρατάει στα χέρια της μια ζωγραφιά που δείχνει πως φαντάζεται το μέλλον στη Γάζα. Το σπίτι της Aya καταστράφηκε κατά τον σφοδρό βομβαρδισμό της γειτονιάς Shishya. Το χειρότερο πράγμα στον πόλεμο, σύμφωνα με την Aya, είναι «οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο δρόμο». (Yosef © UNICEF/NYHQ2014-1440/d’Aki)
 
boredpanda.com