Nέα βάση τεχνικής υποστήριξης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δημιουργεί το Πεντάγωνο για τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Ads

Σύμφωνα με το «Russia Today», η νέα αυτή μονάδα θα λειτουργεί ταυτόχρονα από την Γερμανία, την Ιταλία και το Κόσοβο, έχοντας ως αντικείμενο κατασκοπευτικές και αντικατασκοπευτικές αποστολές και επιχειρήσεις σε Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, τις χώρες Βαλτικής, αλλά και στο Κόσοβο. Στο τελευταίο, η νέα τεχνική μονάδα θα αναπτυχθεί στην πολυεθνική επιχειρησιακή βάση «Ανατολή», η οποία τελεί υπό την διοίκηση των ΗΠΑ, κοντά στην πόλη Ουρόσεβατς.  

«Η ανάδοχος εταιρεία θα πρέπει να παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων, εκτελώντας αποστολές της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στο έδαφος της Γερμανίας (Wiesbaden, Darmstadt, Grafenwoehr), την Ιταλία (Βιτσέντσα) και το Κοσσυφοπέδιο (στρατιωτική βάση στρατόπεδο Bondsteel)» αναφέρεται στο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το δίκτυο.

Η νέα κατασκοπευτική υπηρεσία δημιουργείται «για την επέκταση των επιχειρήσεων και την υποστήριξη των μονάδων προστασίας των δυνάμεων στην Γερμανία και την Ιταλία και για την ανάπτυξη έκτακτων επιχειρήσεων στα Βαλκάνια».

Ads

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, οι έκτακτες επιχειρήσεις εκκινούνται από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ στην περίπτωση στρατιωτικής απάντησης σε εχθρική ενέργεια.

Το νέο τμήμα θα προετοιμάζει επίσης και επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη. Στο ντοκουμέντο σημειώνεται, ότι στην αποστολή του περιλαμβάνεται η ανάλυση πληροφοριών, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κατασκοπευτικών επιχειρήσεων, η ασφάλεια, καθώς και η εκμετάλλευση, τεχνική εξυπηρέτηση και υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων.

Η νέα υπηρεσία υποστήριξης θα είναι μέρος της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στην Ευρώπη, η οποία εδρεύει στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Στο σχετικό ντοκουμέντο αναφέρεται επίσης, ότι οι στόχοι της υπηρεσίας θα είναι εκτός του πλαισίου της στρατιωτικής αντικατασκοπείας. Μεταξύ άλλων θα ασχολείται με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, την ανάλυση κυβερνητικών απειλών και άλλες μορφές δράσης στον τομέα της κατασκοπείας».