Συριακό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν δυο Ρώσοι πιλότοι, κατέρριψαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην Παλμύρα. Οι δυο πιλότοι είναι νεκροί, όπως ανακοίνωσε το υπ. Άμυνας της Ρωσίας. 

Ads

«Την 8η Ιουλίου, οι εκπαιδευτές πιλότοι Ριαφάγκατ Καμπιμπούλιν και Εβγένι Ντολγκούιν βρίσκονταν σε μια αποστολή σε ένα ελικόπτερο της συριακής πολεμικής αεροπορίας τύπου Mi-25» όταν μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τους επιτέθηκαν. 

«Το ελικόπτερο δέχθηκε τα πυρά των τρομοκρατών και συνετρίβη σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Συρίας. Το πλήρωμα σκοτώθηκε» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Το πρακτορείο Sputnik αναφέρει ότι οι συριακές αρχές ζήτησαν από το ρωσικό πλήρωμα να διεξαγάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας ομάδας μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που επέλαυναν προς το ανατολικό τμήμα της Παλμύρας.

Ads

«Ο επικεφαλής του πληρώματος Ριαφάγκατ Καμπιμπούλιν αποφάσισε να επιτεθούν εναντίον των τζιχαντιστών. Χάρη στις επιδέξιες ενέργειες του ρωσικού πληρώματος, η επέλαση των τρομοκρατών απετράπη» σημειώνεται σχετικά. 

«Αφού εξάντλησε τα πυρομαχικά του, το ελικόπτερο επέστρεφε. Τότε ακριβώς δέχθηκε τα πυρά των τρομοκρατών και κατέπεσε σε μια περιοχή που ελέγχουν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Το πλήρωμα σκοτώθηκε» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.