Δεκαπέντε άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή σε επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), έπειτα από μια επίθεση τζιχαντιστών εναντίον χωριών της περιοχής οι κάτοικοι των οποίων πρόσκεινται στο καθεστώς.

Ads

Οι επιδρομές έπληξαν μια σειρά κοινοτήτων και χωριών της επαρχίας, η οποία διαφεύγει σχεδόν όλη από τον έλεγχο της κυβέρνησης και κατέχεται από οργανώσεις τζιχαντιστών και ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δέκα άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν στο χωριό Ταφτάναζ, ενώ πέντε άλλοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σε κοντινές περιοχές.

Βόμβες έπεσαν κοντά σε ένα νοσοκομείο παίδων, θέτοντάς το εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ads

Στην ίδια επαρχία παράλληλα οι μάχες συνεχίζονται ανάμεσα σε τζιχαντιστές και στρατεύματα του καθεστώτος γύρω από τα χωριά Φούα και Κεφράγια, τα οποία δέχθηκαν επίθεση το Σάββατο από μαχητές της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, τον άλλοτε βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα χωριά συγκαταλέγονται στους ελάχιστους θύλακες που ελέγχει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ και είναι ανάμεσα στις τελευταίες ζώνες στη Συρία που τελούν υπό πολιορκία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP