Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί, πέντε τραυματίες και άλλοι τέσσερις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ένα μικρό δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Beechcraft συνετρίβη κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες σε κτήριο εντός του αερολιμένος της Γουίτσιτα, όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας.

Ads

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμες και ασθενοφόρα έσπευσαν στο κτήριο του αεροδρομίου, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Πυκνός μαύρος καπνός έβγαινε για αρκετή ώρα από τα συντρίμμια, καλύπτοντας τη γύρω περιοχή.

Δείτε live τι συμβαίνει τώρα στον τόπο του δυστυχήματος:

image

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Διεύθυνσης Αεροπορίας των Η.Π.Α., το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη λίγο μετά την απογείωσή του.

Ads

image

«Ήταν τρομακτικό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Γουίτσιτα, Ρόναλντ Μπλάκγουελ. Είπε ότι μόνον ο πιλότος βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος και πως τα δύο άτομα που επιβεβαιώθηκαν ως νεκρά βρέθηκαν μέσα στο κτήριο του Κέντρου Προστασίας Πτήσεων του αεροδρομίου, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.