Επέμεινε στην προσωπική επίθεσή του εναντίον του Μακρόν, ο  Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, τη στιγμή που ο μουσουλμανικός κόσμος έχει εξοργιστεί με την απόφαση στη Γαλλία να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια με σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo, με απεικονίσεις, μεταξύ άλλων, του Μωάμεθ. Τα σκίτσα αυτά έγιναν η αιτία και για την επίθεση στον καθηγητή από φανατικό ισλαμιστή.

Ads

Το Σάββατο ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως ο Μακρόν έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και χρειάζεται ψυχοθεραπεία – μία φραστική επίθεση που προκάλεσε την αντίδραση της Γαλλίας και την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή από την Άγκυρα.

«Το άτομο που διοικεί τη Γαλλία έχασε το δρόμο του. Μιλάει για τον Ερντογάν όλη την ημέρα. Κοίταξε πρώτα τον εαυτό σου και που πηγαίνεις. Είπα στην Καισάρεια χθες, ότι ο αυτός [ο Μακρόν] είναι περιστατικό και ότι πρέπει πραγματικά να εξεταστεί [ιατρικά],» δήλωσε την Κυριακή ο Ερντογάν σε τηλεοπτική του ομιλία, στην επαρχία της Μαλάτειας, στα ανατολικά της Τουρκίας.