Μια αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα, Παρασκευή στο Κρεμλίνο η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Ρωσία.

Ads

Η επίσκεψή της Λεπέν στη Μόσχα ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή και προκάλεσε ερωτηματικά, ιδίως λόγω των κατηγοριών περί ανάμιξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι η Λεπέν εκπροσωπεί ένα εξελισσόμενο αρκετά γρήγορα φάσμα ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, καθιστώντας σαφές ότι η Ρωσία δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με την Γαλλία και προσπαθεί να διατηρεί επαφές τόσο με τους εκπροσώπους της σημερινής κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

«Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, αλλά θα διατηρούμε το δικαίωμα να έχουμε επαφές με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, όπως κάνουν και οι εταίροι μας για παράδειγμα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στις επικείμενες γαλλικές εκλογές.

Ads

Από την πλευρά της η Μαρίν Λεπέν επεσήμανε τους πολιτιστικούς, οικονομικούς και στρατηγικούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στη Μόσχα και Παρίσι οι οποίοι έχουν βαθιές ρίζες, όπως είπε, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της τρομοκρατίας.

image

Αναφερόμενη μάλιστα στο ζήτημα αυτό σε σχέση με τη συνάντηση της με τον πρόεδρο Πούτιν, η είπε ότι «η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, τη στιγμή που βρισκόμαστε ενώπιον μιας σοβαρής τρομοκρατικής απειλής, ενώ χαρακτήρισε την Ρωσία και την Γαλλία χώρες οι οποίες ανήκουν «στους πραγματικούς αγωνιστές κατά της τρομοκρατίας».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της συνάντησης Πούτιν – Λεπέν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία με τους επικριτές του Πούτιν να μιλούν για παρεμβατισμό, έναν μόλις μήνα πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.