Συναγερμός σήμανε στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν γυναίκα έπεσε με το όχημά της πάνω σε ένα περιπολικό της αστυνομίας κοντά στο κτίριο και έπειτα προσπάθησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του πεζούς αστυνομικούς, όπως μεταδίδει το RT και σύμφωνα με το CNN Greece.

Ads

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ είχαν κλείσει και οι γύρω δρόμοι, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Καπιτώλιο δεν είχε εκκενωθεί, ωστόσο παρατηρούνταν έντονη δραστηριότητα της αστυνομίας στους δρόμους.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής αστυνομίας στο δίκτυο WTVD, η ύποπτη έχει συλληφθεί και ανακρίνεται, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το συμβάν με το αυτοκίνητο, η γυναίκα προσπάθησε να ξεφύγει και οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον της. Οι αρχές πάντως εκτιμούν ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία. «Δεν διαπιστώθηκε σχέση με την τρομοκρατία. Επρόκειτο για οδικό έλεγχο» εξήγησε η Έβα Μαλέκι, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Καπιτωλίου.

Ads

Το περιστατικό συνέβη στη λεωφόρο Ανεξαρτησίας, περιμετρικά του Καπιτωλίου και ενός παρακείμενου κτιρίου όπου κοινοβουλευτικοί έχουν τα γραφεία τους.

Σημειώνεται πως η παρουσία της αστυνομίας είναι μόνιμη σε αυτήν την περιοχή, με πολλούς αστυνομικούς να περιπολούν πεζή, με περιπολικά ή ποδήλατα.