Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ δεν έχει επίπτωση στατιστική ως προς το αποτέλεσμα, υποστήριξε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προς επίρρωση της κυβερνητικής γραμμής που όρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Μιλώντας σήμερα στο Σκάι ο Μ. Βορίδης προσπάθησε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους υγειονομικούς διότι ισχυρίστηκε ότι δεν έχουμε ενδείξεις πως υπάρχει μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε από δημοσιογράφο του πάνελ, ο υπουργός Εσωτερικών επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Υγείας δήλωσε ότι η φροντίδα των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ, αλλά δεν υπάρχουν κλίνες, γίνεται σε ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας) και σύμφωνα με την ενημέρωσή του, σε αυτούς τους ασθενείς «η μόνη ιατρική πράξη είναι η παροχή αναπνευστήρα και όχι κάποια άλλη ιδιαίτερη ιατρική πράξη».

Και απαντώντας στο ερώτημα για το αν «κινδυνεύουν περισσότερο ή λιγότερο οι εκτός ΜΕΘ», είπε ότι αυτό «το παρακολουθούν και το μετράνε και δεν βλέπουν διαφοροποίηση».

Ads

Και κατέληξε: «Αυτό είπε ο πρωθυπουργός, ότι αυτό το είδος νοσηλείας δεν έχει επίπτωση στη στατιστική ως προς το αποτέλεσμα».

Το σχετικό απόσπασμα στα τελευταία 6 λεπτά