«Χαμένα κορμιά» χαρακτήρισε τους ακροδεξιούς, ο σύμβουλος στρατηγικής του Τραμπ, Στίβεν Μπάνον, που στο παρελθόν έχει προκαλέσει με ρατσιστικές δηλώσεις του.

Ads

Σε μία συνέντευξη έκπληξη με τίτλο «Ο αμετανόητος Στιβ Μπάνον», ο Μπάνον δήλωσε για τον «άσχημο λευκό εθνικισμό», και με αφορμή τα επεισόδια ρατσιστικής βίας στο Σαρλότσβιλ:

«Αυτοί οι υπερ-εθνικιστές είναι όλοι τους χαμένοι. Είναι περιθωριακά στοιχεία. Πιστεύω ότι τα μέσα ενημέρωσης τους προβάλλουν υπερβολικά κι εμείς πρέπει να βοηθήσουμε για να τους συντρίψουμε… Αυτοί οι τύποι είναι μία συλλογή από κλόουν».

Όσον αφορά τους Δημοκρατικούς, ο Μπάνον υποστήριξε: «Όσο περισσότερο μιλούν για την πολιτικές ταυτότητας, τους έχω στο χέρι. Τους θέλω να μιλούν καθημερινά για τον ρατσισμό. Εάν η Αριστερά εστιασθεί στα φυλετικά και τα ζητήματα ταυτότητας κι εμείς επιμείνουμε στον οικονομικό εθνικισμό, τότε μπορούμε κάλλιστα να συντρίψουμε τους Δημοκρατικούς».

Ads

Σε αντίθεση με τον Τραμπ και για την Βόρεια Κορέα, ο Μπάνον δήλωσε ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση» για τις πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας. «Ξεχάστε το. Μέχρι κάποιος να μπορεί να λύσει το μέρος της εξίσωσης που θα μου αποδεικνύει πως 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Σεούλ δεν θα πεθάνουν στα πρώτα 30 λεπτά μίας σύρραξης με συμβατικά όπλα, δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάτε, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση εδώ, μας έχουν στο χέρι».

Ακόμη, ο ανώτατος σύμβουλος του Τράμπ διαμήνυσε ότι «είμαστε σε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα. Είναι μέσα σε όλα τα γραπτά τους. Δεν ντρέπονται να ομολογούν τι κάνουν. Ένας από εμάς τους δύο πρόκειται να γίνει ο ηγεμόνας του κόσμου ολόκληρου μέσα σε 25 ή 30 χρόνια, και θα είναι εκείνοι, εάν εμείς ακολουθήσουμε το ίδιο μονοπάτι. Στο θέμα της Κορέας απλώς παίζουν μαζί μας. Είναι απλώς ένα τσίρκο».