Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας τις επικαλείται το Reuters, ο Μουμπάρακ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος. Λίγο νωρίτερα το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, MENA, είχε μεταδώσει ότι ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, είναι κλινικά νεκρός, κάτι που επιβεβαίωνε και νοσοκομειακή πηγή.

Ads

 
Ο Χόσνι Μουμπάρακ, βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters. «Δεν είναι κλινικά νεκρός. Οι γιατροί προσπαθούν να τον επαναφέρουν. Η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά», διευκρίνισε ιατρική πηγή, διαψεύδοντας τις πληροφορίες του αιγυπτιακού δικτύου Mena.
 
Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως σύντομα θα μεταδοθεί επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου.
 
Ο τέως πρόεδρος, ο οποίος κυβέρνησε την Αίγυπτο για τρεις συνεχόμενες δεκαετίες, είχε μεταφερθεί νωρίτερα από το αναρρωτήριο των φυλακών όπου και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, σε παρακείμενο στρατιωτικό νοσοκομείο, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
 
Ο Μουμπάρακ, 84 χρονών, οδηγήθηκε προ δύο εβδομάδων στις φυλακές Τορά του Καΐρου για να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του. Μετά τη μεταφορά του στη φυλακή η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.
 
Ολάντ: Είναι το τέλος του Μουμπάρακ
 

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε από το Λος Κάμπος του Μεξικού ότι «είναι το τέλος» του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας του.
 
«Δεν ξέρω αν είναι το τέλος ενός συμβόλου, αλλά σίγουρα είναι το τέλος του Μουμπάρακ», είπε χαρακτηριστικά ο Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο της G20.
 
«Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Μουμπάρακ. Με ενημέρωσαν ότι είναι κλινικά νεκρός» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.