Το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει στρατιώτες για να επιτηρούν την εκεχειρία μεταξύ φιλορώσων και Κιέβου στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας στον ΟΑΣΕ.

Ads

Ο αριθμός των στρατιωτών που ενδεχομένως να αναπτυχθεί, ωστόσο, δεν μπορεί ακόμη να προβλεφθεί και επίσης δεν υπάρχει ακόμη επιχειρησιακό σχέδιο γιατί αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στον τομέα της ασφαλείας στην Ουκρανία και από τις συνθήκες που θα όριζε ο ΟΑΣΕ, σύμφωνα με το Βερολίνο. Κατά την εφημερίδα Bild, βέβαια, ο αριθμός θα ανέρχεται περί τους 200, που θα έχουν και την βοήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που προσφέρθηκαν να αναπτύξουν η Γαλλία και επίσης η Γερμανία. 

Κατά την διάρκεια της εκεχειρίας, που δεν ήταν αναίμακτη, οι φιλορώσοι έχασαν τους περισσότερους άντρες καταγράφοντας 12 νεκρούς. Η εκεχερία στην ανατολική Ουκρανία είναι εξαιρετικά εύθραυστη τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί αρκετοί πολίτες και στρατιώτες καθώς κι ένας εργαζόμενος του Ερυθρού Σταυρού στο προπύργιο των ανταρτών Ντονέτσκ. Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 2 Ουκρανοί στρατιώτες.