Τρεις «άγριες», βίαιες αφίσες διέρρευσε στον Τύπο ο ISIS μέσα από το νέο διαδικτυακό μέσο του για τη διάδοση της προπαγάνδας του, τη Wafa Media Foundation.

Ads

Η μία αφίσα απεικονίζει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό της Μπαρτσελόνα και κορυφαίο παίκτη του κόσμου Λιονέλ Μέσι, να βγάζει δάκρυα από αίμα και αναγράφει: «Πολεμάτε ένα κράτος το οποίο δεν έχει την αποτυχία στο λεξικό του».

Οι άλλες δύο δείχνουν τζιχαντιστές να είναι μπροστά από γήπεδα που θα διεξαχθούν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία, κρατώντας όπλα στα χέρια. Στη μία αφίσα γράφει: «Εχθροί του Αλλάχ στη Ρωσία σας ορκίζομαι ότι η φωτιά των Μουτζαχεντίν θα σας κάψει. Απλά περιμένετε», ενώ στην άλλη που είναι γραμμένη στα αραβικά αναφέρει: «Να μας περιμένετε».

image

Ads

image

Αναλυτές εκτιμούν πως το Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να σπείρει τον πανικό και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το Μουντιάλ της Ρωσίας θα γίνει το καλοκαίρι του 2018 και προφανώς οι τζιχαντιστές θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου.

Οι αναλυτές πιστεύουν πως η διαρροή έγινε αφού η Αργεντινή εξασφάλισε την παρουσία της στο Μουντιάλ της Ρωσίας, λίγες ημέρες νωρίτερα δηλαδή.