Γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε τη φυλάκιση τριών φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών οι οποίοι ενεπλάκησαν,  σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε «αντισημιτικά επεισόδια» σε συνοικία του Παρισιού, μετά από διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ . Οι ποινές των τριών κινούνται μεταξύ έξι και 10 μηνών. Τέταρτος διαδηλωτής καταδικάστηκε σε ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ ένας ανήλικος θα πληρώσει πρόστιμο.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία είχε απαγορεύσει τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν με σκοπό τον εμπρησμό σε συναγωγές και καταστήματα εβραίων. 

Διαβάστε επίσης: Είναι αντισημιτιμσός η αντίδραση για την σφαγή στην Γάζα;

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς καταδίκασε τη βία που ασκήθηκε από τους διαδηλωτές κατά εβραϊκών στόχων. Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασαν την Τρίτη τα περιστατικά αντισημιτικής βίας σε διαδηλώσεις στην Ευρώπη υπέρ των Παλαιστινίων της Γάζας.

Ads

Σημειώνεται ότι επεισόδια είχαν ξεσπάσει και στην Τουρκία με αποτέλεσμα να απειληθούν η πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Κατόπιν των γεγονότων το Ισραήλ απέσυρε το διπλωματικό προσωπικό του από την χώρα.