Η Ιντερπολ συμπεριέλαβε στις λίστες των καταζητούμενών της τον αρχηγό του νεοναζιστικού ουκρανικού Δεξιού Τομέα, Ντμίτρο Γιάρος. Ο αρχηγός του Δεξιού Τομέα – που ευθύνεται για την πλειονότητα των βίαιων και αιματηρών επεισοδίων στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου τον περασμένο χειμώνα – καταζητείται από την Ρωσία για παρακίνηση σε τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές ενέργειες μέσω της χρήσης ΜΜΕ. 

Ads

Τον περασμένο Μάρτιο ο νεοναζί είχε ζητήσει πιο «ενεργή αντίσταση προς την Ρωσία» μέσω του ρωσικού «facebook» VKontakte. Σύμφωνα με την Ρωσία το κάλεσμα απευθυνόταν στον πλέον καταζητούμενο από την Μόσχα τρομοκράτη, Ντόκου Ουμάροφ, πριν αυτός δηλωθεί νεκρός. Η σελίδα του Γιάρος στο VKontakte “κατέβηκε” ενώ ο Δεξιός Τομέας υποστήριζε ότι την χάκαραν.

Απουσία του ιδίου ο Γιάρος καταδικάστηκε από ρωσικό δικαστήριο που απευθύνθηκε στην Ιντερπολ για την σύλληψή του. Ο Γιάρος συνέχισε να απειλεί ότι θα ανατινάξει αγωγούς φυσικού αερίου ως ένα μέσο άμυνας της χώρας. Αργότερα στρατολόγησε παραστρατιωτικούς που πολεμούσαν τους αυτονομιστές στα ανατολικά της Ουκρανίας.