Ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, βρίσκεται στην Μπάνι Ουαλίντ, όπου διευθύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των μαχητών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT), ανέφερε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ένας διοικητής των νέων αρχών της Λιβύης.

Ads

«Συλλάβαμε έναν στρατηγό των κανταφικών ταξιαρχιών και μας είπε ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ βρίσκεται στην Μπάνι Ουαλίντ και διευθύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις» δήλωσε ο διοικητής Αντελ Μπενιούρ.
Η Μπάνι Ουαλίντ είναι ένα από τα τελευταία προπύργια του συνταγματάρχη Καντάφι.

Σύμφωνα με τον διοικητή Μπενιούρ, «μέσα στις επόμενες δύο ημέρες» αναμένεται να διεξαχθεί μία επιχείρηση κατά της πόλης.
«Η πλειοψηφία των κατοίκων έχει εγκαταλείψει την πόλη και αυτό θα διευκολύνει την επίθεσή μας μέσα στις επόμενες δύο ημέρες» πρόσθεσε.

Tις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι στην πόλη Γκανταμές βρίσκεται ο Μουαμάρ Καντάφι, υπό την προστασία της φυλής Τουαρέγκ.

Ads

Σύμφωνα με τον συντονιστή της επιχείρησης σύλληψης του Καντάφι, Χισάμ Μπουχαζιάρ, ο Λίβυος συνταγματάρχης βρισκόταν στην πόλη Σάμνου της νότιας Λιβύης πριν από μια εβδομάδα, προτού μεταβεί στην Γκανταμές.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο γιος του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης Σάιφ αλ-Ισλάμ βρίσκεται στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ και ο άλλος του γιος, ο Μουτάσεμ, βρίσκεται στη Σύρτη, γενέτειρα της οικογένειάς του. “Και οι δυο σκέπτονται να εγκαταλείψουν τη Λιβύη πιθανότατα για το Νίγηρα”, πρόσθεσε