Στη Βρετανία μεταφέρθηκε για θεραπεία η 14χρονη Πακιστανή μαθήτρια που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από τους Ταλιμπάν, όταν επέστρεφε από το σχολείο σπίτι της στην πόλη Μινγκόρα της επαρχίας Σουάτ.
 

Ads

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πακιστανικού στρατού, η Μαλάλα Γιουσουφζάι μεταφέρθηκε στη Βρετανία με αεροσκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο αναχώρησε από το Ισλαμαμπάντ.
 
«Θα χρειαστεί μακροχρόνια θεραπεία για να αναρρώσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά», σημείωσε η εκπρόσωπος. Οι Βρετανοί γιατροί, οι οποίοι ανέλαβαν τη θεραπεία της, υποστηρίζουν πως παρά τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μπορεί να γίνει καλά.

Το Reuters επισημαίνει ότι θα χρειαστεί αποκατάσταση των οστών στο κρανίο που καταστράφηκαν από την επίθεση και νευρολογική θεραπεία. 
 
Η Μαλάλα έγινε γνωστή διεθνώς το 2009 όταν σε ηλικία 11 ετών κατήγγειλε σε blog το οποίο φιλοξενεί το BBC σχετικά με τη ζωή υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν.
 
Από τότε η 14χρονη έγινε σύμβολο για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και η επίθεση εναντίον προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.