Στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατέληξαν κάποια κιβώτια με πολεμοφόδια που έριξαν από αέρος οι ΗΠΑ στους Κούρδους μαχητές στο Κομπάνι. Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που φαόνονται τζιχαντιστές να περιεργάζονται κιβώτιο με οπλισμό. Οι ΗΠΑ εξετάζουν το βίντεο για να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα του.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση τροφοδότησης από αέρος με όπλα και πυρομαχικά των Κούρδων μαχητών οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι. Η βοήθεια αποτελούνταν από 27 κιβώτια, η πλειοψηφία των οποίων, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, κατέληξε στα σωστά χέρια.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube με τίτλο «Όπλα και πυρομαχικά έπεσαν από αμερικανικά αεροπλάνα σε περιοχές που ελέγχουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι» φαίνονται τζιχαντιστές να επιθεωρούν κιβώτια με χειροβομβίδες και ρουκετοβόλα. Ένας μάλιστα μασκοφόρος τζιχαντιστής κρατά ψηλά μια χειροβομβίδα και λέει τη φράση «λεία για τους μουτζαχεντίν».

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=-K56tgKWdiY]

Ads