Τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ έχει η Ευρώπη σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζόρτζ Σόρος.
 

Ads

Όπως αναφέρει ο Σόρος με κείμενο που έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του «οι αρχές έχουν ένα παράθυρο τριών μηνών στην διάρκεια των οποίων θα μπορούσαν ακόμη να διορθώσουν τα σφάλματά τους και να αναστρέψουν τις τωρινές τάσεις. Λέγοντας αρχές, εννοώ κυρίως τη γερμανική κυβέρνηση και την Μπούντεσμπανκ, διότι σε μια κρίση οι πιστωτές έχουν την ισχύ και τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη της Γερμανίας».

 
Ο Σόρος εκτίμησε ότι υπό τον φόβο της προοπτικής της εκδίωξης της Ελλάδας από το ευρώ, ο ελληνικός λαός θα δώσει μία μικρή πλειοψηφία σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό που θα μπορέσει να εφαρμόσει τις μέχρι τώρα συμφωνίες με την τρόικα και τους πιστωτές.
 
Ωστόσο προειδοποιεί πως «ουδεμία κυβέρνηση μπορεί να εκπληρώσει τους όρους αυτούς» και ότι η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κορυφωθεί το φθινόπωρο. «Ως τότε και η γερμανική οικονομία θα εξασθενεί, και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τη Γερμανίδα καγκελάριο να πείσει την κοινή γνώμη στη Γερμανία να αναλάβει πρόσθετες ευρωπαϊκές ευθύνες. Αυτό δημιουργεί το παράθυρο των τριών μηνών», τονίζει ο Σόρος.
 
«Η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι πλέον εκ νέου πολύ εύθραυστη», σημειώνει ο Σόρος.