Στον δημόσιο λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μιας γυναίκας που καταδικάστηκε για μοιχεία, προχώρησε χθες η Αλ Σεμπάμπ στη νότια Σομαλία, όπως δήλωσε στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Reuters.

Ads

Η Σεμπάμπ, η οποία διεξάγει επί χρόνια ανταρτοπόλεμο για να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της χώρας στο Κέρας της Αφρικής, θέλει να επιβάλει στη Σομαλία τη δική της, εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ Αμπού Αμπντάλα, ο «κυβερνήτης» που έχει ορίσει η Αλ Σεμπάμπ στην Τζούμπα, στη νότια Σομαλία, δήλωσε ότι η Χαμπίμπα Αλί Ισάκ, 30 ετών, μητέρα οκτώ παιδιών, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στη Σάκοου το απόγευμα της Πέμπτης.

Η Σάκοου, πόλη που απέχει 515 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, βρίσκεται σε μια περιοχή που ελέγχει απόλυτα η Σεμπάμπ.

Ads

Στο παρελθόν μέλη της Σεμπάμπ έχουν επιβάλει απάνθρωπες τιμωρίες για εγκλήματα: Έχουν κόψει τα χέρια προσώπων που κατηγορούνταν για κλοπές, έχουν εκτελέσει δημόσια παραβάτες του ισλαμικού νόμου.