Τρομακτικές σκηνές κακοποίησης ζώων -χωρίς υπερβολή- καταγράφηκαν από κρυφή κάμερα σε (αυτοχαρακτηριζόμενο ως) «βιολογικό» σφαγείο στη νότια Γαλλία.

Ads

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων L214 αποκάλυψε πως το «φιλικό προς τα ζώα» σφαγείο στο Βίγκαν της νότιας Γαλλίας συμπεριφέρεται με αγριότητα στα ζώα πριν τον θάνατό τους, καθώς θεωρείται ότι τα πρότυπα μεταχείρισης των ζώων είναι υψηλότερα. Τρομαγμένα πρόβατα που ρίχνονται πάνω στα μεταλλικά στηθαία και να χτυπιούνται, αγελάδες με κομμένους λαιμούς να παλεύουν, ενώ βρίσκονται κρεμασμένες από τα πόδια τους και χοίροι σε βίαιους σπασμούς μετά από ηλεκτροσόκ, είναι οι πολύ σκληρές εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Τρίτη.

Η Johanne Mielcarek από την οργάνωση L214 δήλωσε: «Είναι απολύτως σκανδαλώδες και εξαιρετικά σοκαριστικό».Τη «σοβαρή κακοποίηση» των ζώων ανέφεραν και κτηνίατροι που είδαν το βίντεο.

Φαίνεται -τουλάχιστον από το βίντεο- πως οι εργαζόμενοι στο σφαγείο χαίρονται με το βάσανο, αφού ένας ακούγεται να γελάει την ώρα που κάνει ένα ηλεκτροσόκ σε ένα πρόβατο περιμένοντας απλά και μόνο την αντίδρασή του.

Ads

«Η βία και ο σαδισμός είναι συχνά φαινόμενα» ακούγεται η φωνή στο βίντεο.

Η Mielcarek εξέφρασε ότι «δεν προκαλεί έκπληξη» ότι το βιολογικό σφαγείο συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο στα ζώα. «Ακόμα κι αν οι υπάλληλοι πρέπει να αναισθητοποιούν τα ζώα πριν από την σφαγή τους, όπως βλέπει κανείς στο βίντεο αυτό δεν γίνεται σωστά. Και μάλιστα, όπως διακρίνει κανείς, ένας υπάλληλος φαίνεται να το απολαμβάνει».

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων έχει ζητήσει την άμεση αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης καθώς και μια «διεξοδική έρευνα σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζονται στα σφαγεία της Γαλλίας».

Ο επικεφαλής του σφαγείου, Laurent Kauffman, δήλωσε στο BFM TV πως είναι «ιδιαίτερα σοκαρισμένος» από τις σκηνές που δείχνει το βίντεο. «Αυτές είναι απαράδεκτες πράξεις, είναι σκανδαλώδεις» δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι εξηγώντας: «Δεν βρίσκομαι πάντα στο σφαγείο αλλά δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο και είμαι βαθύτατα απογοητευμένος».

ΠΡΟΣΟΧΗ -Πολύ σκληρές εικόνες:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=DgzcLfQJLPI]