Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Ρουμανία από την απαγωγή και τη δολοφονία ενός 11χρονου κοριτσιού. Οι αρχές θεωρούν ύποπτο έναν Ολλανδό, ο οποίος είχε διαφύγει στη χώρα του και τελικά, όπως έγινε γνωστό, παρασύρθηκε σήμερα από ένα φορτηγό στην Ολλανδία και σκοτώθηκε.

Ads

Το παιδί είχε εξαφανιστεί την Παρασκευή από τα βόρεια προάστια του Βουκουρεστίου, ενώ επέστρεφε από το σχολείο του στο χωριό Γκούρα Σούτιι. Ο αδελφός της 11χρονης Αντριάνα Μιχαέλα Φιεράρου ειδοποίσε την αστυνομία όταν εκείνη δεν επέστρεψε στο σπίτι της από το σχολείο. Με τη συνδρομή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου, η αστυνομία βρήκε το πτώμα της έπειτα από 48 ώρες σε ένα χωράφι, καλυμμένο με μια πλαστική σακούλα. Ο δολοφόνος είχε πνίξει το κορίτσι με ένα κομμάτι ύφασμα.

Κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας κατέγραψαν την 11χρονη στην μπροστινή θέση ενός αυτοκινήτου και η ανάλυση των εικόνων βοήθησε την αστυνομία να ταυτοποιήσει τον Ολλανδό ύποπτο.

Νωρίτερα σήμερα, Ρουμάνοι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ότι ο Ολλανδός κατηγορείτο για δολοφονία, απαγωγή και σεξουαλική επίθεση.

Ads

Οι αστυνομικοί ανέφεραν σε ρουμανικά ΜΜΕ ότι κατάφεραν να βρουν τον ύποπτο στο τηλέφωνο το Σάββατο το βράδυ, όμως εκείνος είχε ήδη φύγει από τη χώρα και βρισκόταν στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με τους ίδιους.

«Ο σύνδεσμός μας στο Άμστερνταμ μας ενημέρωσε ότι ο ύποπτος στη δολοφονία της Αντριάνα Μιχαέλα Φιεράρου έπεσε (με το όχημά του) πάνω σε ένα φορτηγό. Πρέπει να αποσαφηνίσουμε εάν αυτοκτόνησε ή πρόκειται για δυστύχημα» δήλωσε ο αρχηγός της ρουμανικής αστυνομίας Λιβίου Βασιλέσκου, σε ρουμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.«Σε κάθε περίπτωση, η ποινική έρευνα συνεχίζεται» υπογράμμισε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο ύποπτος ήταν παλιός γνώριμος στις ολλανδικές αρχές για «σεξουαλικές επιθέσεις και βιαιοπραγίες».