Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει, ανεξάρτητα της έκβασης του βρετανικού δημοψηφίσματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η Ευρώπη δεν βρίσκεται σε “καλό φεγγάρι”» συνέχισε ο Γερμανός υπουργός, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο, στο Βερολίνο.

Ads

Παράλληλα, ευχήθηκε η Βρετανία να παραμείνει στην Ε.Ε., αν και σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε, όπως πριν». «Η Βρετανία αποτελεί μία σημαντική αγορά για τη γερμανική οικονομία και το Brexit θα προκαλέσει σημαντική ζημιά» πρόσθεσε, καταλήγοντας.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε στείλει μήνυμα στη Βρετανία αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας πως επιδίωξη θα πρέπει να είναι μια πιο δυνατή και ενωμένη Ευρώπη και όχι η καταστροφή της Ένωσης. Όπως είπε καμία χώρα στην Ευρώπη δεν θα είναι ικανή να αντιμετωπίσει από μόνη της τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. «Πρέπει να διατηρήσουμε την ΕΕ και να την ενδυναμώσουμε, όχι να την καταστρέψουμε», τόνισε.