Οργή έχει προκαλέσει στην Κίνα η αποκάλυψη για όσα συνέβαιναν σε παιδικό σταθμό του Πεκίνου, όπου εκπαιδευτικοί κατηγορούνται πως έκαναν ενέσεις κι έδιναν φάρμακα στα παιδιά. Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα υπάρχουν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Δυο γυναίκες έχουν συλληφθεί για το σκάνδαλο. 

Ads

Όπως γράφει το BBC, τουλάχιστον σε οκτώ παιδιά στον εν λόγω παιδικό σταθμό έγιναν ενέσεις με άγνωστες ουσίες. Ο παιδικός σταθμός, που ανήκει σε γνωστή αλυσίδα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Πρόκειται για έναν ακριβό αγγλοκινεζικό παιδικό σταθμό του Πεκίνου, της εταιρείας υπηρεσιών προσχολικής αγωγής RYB Education New World.

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες γονιών, σύμφωνα με τους οποίους τα παιδιά τους έφεραν σημάδια από βελόνες και τους είχαν χορηγηθεί άγνωστες ουσίες. 

Ads

Επίσης οι γονείς κατήγγειλαν ότι στα παιδιά δίνονταν χάπια μετά το φαγητό ώστε «να πάνε για ύπνο».  Άλλοι γονείς φοβούνται για ενδεχόμενη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, λέγοντας ότι τα έγδυναν.  

image

Το κρατικό κανάλι της Κίνας δημοσίευσε φωτογραφίες που τράβηξαν οι γονείς από τα σημάδια των βελονών στα παιδιά 

Η RYB, που εισήχθη στον Nasdaq τον Σεπτέμβριο, διαχειρίζεται στην Κίνα άμεσα 80 παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία για παιδιά έως έξι ετών, ενώ υπάρχουν ακόμη 175 που λειτουργούν ως franchise.

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, διαβεβαιώνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται έχουν απολυθεί. Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Σι Γινλάι δεσμεύθηκε μάλιστα την Παρασκευή το βράδυ «ότι οι υπεύθυνοι δεν θα γλιτώσουν».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ξεκινήσει «αμέσως» έλεγχος όλων των παιδικών σταθμών της χώρας.

Δυο γυναίκες εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν. Η πρώτη 22 ετών κατηγορείται για την «κακοποίηση των παιδιών που της είχαν εμπιστευθεί». 

Η δεύτερη 31 ετών κατηγορείται ότι «χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για να κατασκευάσει και να διασπείρει ψευδείς πληροφορίες» καθώς κατηγόρησε μέσω του δίκτυου Wechat το προσωπικό της γειτονικής στρατιωτικής βάσης για την κακοποίηση των παιδιών.

Διοικητής της βάσης αυτής είναι ο σύζυγος της διευθύντριας του παιδικού σταθμού, όπως έγινε γνωστό από την επίσημη εφημερίδα του κινεζικού στρατού PLA Daily, που υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη» εμπλοκής του στρατιωτικού προσωπικού στις κακοποιήσεις των παιδιών.

Η RYB είχε έρθει στο προσκήνιο και τον Απρίλιο, αφού μεταδόθηκαν βίντεο που έδειχναν μια εκπαιδευτικό, σε άλλο σχολείο του Πεκίνου, να ρίχνει ένα παιδί πάνω σε ένα κρεβάτι και μια άλλη να κλωτσάει ένα άλλο παιδί στην πλάτη.