Μια νέα και σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο βυθό της λίμνης Βαν στην Τουρκία, φούντωσε πάλι τα σενάρια για τη χαμένη Ατλαντίδα.

Ads

Ύστερα από έρευνες 10 ετών οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο βυθό της λίμνης Βαν, βάθους 451 μέτρων, κάστρο που χρονολογείται περίπου στο 1.000 π.Χ, την εποχή του Σιδήρου.

Σύμφωνα και με το δημοσίευμα της Express, το κάστρο φέρεται να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, με τα τείχη του να φτάνουν τα τρία, ακόμη και τα τέσσερα μέτρα ύψος.

Αυτό ήταν ικανό να αναζωπυρώσει τα σενάρια, προσθέτοντας ακόμη ένα για την ανακάλυψη της χαμένης Ατλαντίδας, η οποία αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Πλάτωνα το 350 π.Χ., όταν περιέγραψε ένα μυστηριώδες νησί που κατά τα φαινόμενα εξαφανίστηκε.

Ads

image

Οι δύτες που συμμετείχαν στη δεκαετή έρευνα αναζητούσαν το Τέρας της Λίμνης Βαν, ένα μυθικό πλάσμα παρόμοιο με εκείνο της Λίμνης Λοχ Νες, όταν βρήκε το κάστρο.

«Είναι ένα θαύμα το ότι βρήκαμε αυτό το υποθαλάσσιο κάστρο. Αρχαιολόγοι θα έρθουν εδώ να εξετάσουν την ιστορία του και να παράσχουν πληροφορίες για αυτό. Εντοπίσαμε τη ακριβή τοποθεσία του κάστρου και το φωτογραφίσαμε, κάνοντας σημαντική πρόοδο στην έρευνά μας. Τώρα πια πιστεύουμε ότι ανακαλύψαμε μία νέα περιοχή για να μελετήσουν οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί» πρόσθεσε ένας από τους συμμετέχοντες στις έρευνες.