Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην επαρχία Ναγκάνο της Ιαπωνίας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 τραυματίες.

Ads

Σπίτια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο NHK, κατέρρευσαν στο χωριό Χακούμπα, ένα θέρετρο για σκι κοντά στο Ναγκάνο.  Σύμφωνα με το αγγλόφωνο ιαπωνικό δίκτυο NHK, ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:08 τοπική ώρα, είχε επίκεντρο το βόρειο Ναγκάνο και έγινε σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας δεν εξέδωσε ανακοίνωση για ενδεχόμενο παλιρροϊκό κύμα (τσουνάμι), ωστόσο ο εθνικός φορέας ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 200 σπίτια έμεινα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ βλάβες έχουν παρατηρηθεί και στο σύστημα υδροδότησης στη γύρω περιοχή.

image

Ads

image

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μια ομάδα του στρατού εστάλη στην περιοχή, ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή μονάδες των ένοπλων δυνάμεων. Κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε με το πυρηνικό εργοστάσιο Κασιβαζάκι Καρίβα της Tokyo Electric Power (TEPCO), που βρίσκεται στην περιοχή.