Σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ χτύπησε την Ταϊβάν τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τουλάχιστον 13 οι νεκροί μέχρι στιγμής. Μεταξύ τους κι ένα κοριτσάκι. Εκατοντάδες οι τραυματίες. Εκτεταμένες οι ζημιές σε σπίτια και κτίρια. 

Ads

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση τεσσάρων κτιρίων στην πόλη Ταϊνάν. Στο επίκεντρο των επιχειρήσεων των σωστικών συνεργείων βρίσκεται 17ώροφη πολυκατοικία η οποία κατέρρευσε. 

image

Η στιγμή που χτυπά ο σεισμός 

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, σε νοσοκομεία έχουν διακομιστεί 378 άτομα. Μέχρι στιγμής πάνω από 220 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Ads

image

image

image

Από τον σεισμό προκλήθηκαν επίσης προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της νότιας Ταϊβάν.

Η κατάρρευση της 17όροφης πολυκατοικίας

image

image

image

Η Ταϊβάν, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Σεισμός 7,6 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 1999 είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 2.700 άνθρωποι. Τον Ιούλιο του 2013, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών στο κεντρικό τμήμα του νησιού στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες κατολισθήσεις.