«Ο κόσμος φαίνεται σαν αν προετοιμάζεται για πόλεμο».

Ads

Αυτή την ανησυχητική πρόβλεψη κάνει ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σε άρθρο του το περιοδικό Time.

«Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες ακούγονται όλο και περισσότερο έτοιμοι για πόλεμο με τους σχολιαστές και τους δημοσιογράφους να συμμετέχουν στην “πολεμοχαρή χορωδία”. Φαίνεται σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο» γράφει πιο συγκεκριμένα ο Γκορμπατσόφ.

«Κανένα πρόβλημα δεν επείγει περισσότερο αυτή τη στιγμή από τη στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και τα όπλα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η κατάσταση είναι υπερβολικά επικίνδυνη» εκτιμά ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, καλώντας, παράλληλα τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεργαστούν για να μειωθούν τα πυρηνικά όπλα ανά τον κόσμο.

Ads

Όπως σημειώνει η πυρηνική μοιάζει πια«πραγματική» και υπογραμμίζει πως η «απόλυτη προτεραιότητα» σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να είναι η καταστροφή των όπλων.

Τονίζει δε, ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να ενθαρρύνουν τις κινήσεις για ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πυρηνικής απειλής.