Αύξηση 460 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, κατέγραψαν οι οφειλές των αμερικανικών νοικοκυριών, φθάνοντας μόλις στο 0,8% χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ των 12,68 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταγραφεί το τρίτο τρίμηνο του 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ads

Έτσι, το χρέος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ έφθασε το τέταρτο τρίμηνο του 2016, στα 12,58 τρισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που δεν έχει πρόσφατο προηγούμενο.

Τα στοιχεία περιέχονται σε μελέτη του παραρτήματος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Μετά την κρίση που προκάλεσαν τα ενυπόθηκα δάνεια, οι υποθήκες αντιστοιχούν σε μικρότερο μερίδιο του συνόλου του τραπεζικού δανεισμού, όπως καταγράφεται .

Ads

Αναλυτικότερα, τα χρέη ιδιωτών για υποθήκες ανερχόταν το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς σε 8,48 τρισεκατομμύρια δολάρια, το χρέος για φοιτητικά δάνεια ανερχόταν σε 1,31 τρισεκ. δολάρια και το ιδιωτικό χρέος για δάνεια και χρηματοδότηση για την αγορά αυτοκινήτων ανήλθε σε 1,16 τρισεκατομμύριο δολάρια.