Ταχυδρομικοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην καθαριότητα… Οι δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποιούν σήμερα απεργία για να υπερασπιστούν το καθεστώς τους και να αντιτεθούν στη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, κατά την τρίτη ημέρα κινητοποίησής τους μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο κατηγορούν ότι τους «επιτίθεται».

Ads

Η λειτουργία των δημοτικών και των γυμνασίων διαταράχθηκε, όπως και η φιλοξενία των νηπίων στα νηπιαγωγεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο έδαφος και αναμένονται διακοπές ρεύματος. Επίσης, η SUD Rail προειδοποίησε για απεργία ενώ η επόμενη διήμερη κυλιόμενη απεργία της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων (SCNF) θα ξεκινήσει στις 20:00.

Από 130 έως 140 διαδηλώσεις προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Μικρής έκτασης συμπλοκές ξέσπασαν στο Παρίσι μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου, που έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων, και μερικών δεκάδων διαδηλωτών στο περιθώριο της πορείας, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ads

Προτού οι διαδηλωτές φθάσουν στην πλατεία της Βαστίλης, μερικές δεκάδες άνθρωποι προκάλεσαν ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Λυόν και εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι αρχές προχώρησαν σε 7 προσαγωγές, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

image