Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα την εκτέλεση πρίγκιπα, μέλους της βασιλικής οικογένειας των Αλ Σαούντ, για τη δολοφονία πολίτη.

Ads

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Turki bin Saud al-Kabir κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο και εκτελέστηκε επειδή πυροβόλησε και σκότωσε έναν πολίτη μετά από καβγά.

Η εκτέλεση έγινε στην πρωτεύουσα, Ριάντ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Spa, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες της εκτέλεσης του.

Η εκτέλεση πρίγκιπα είναι εξαιρετικά σπάνιο γεγονός στη χώρα όπου η βασιλική οικογένεια αριθμεί χιλιάδες μέλη και όλα φέρουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας, έχουν πλούτο και πολιτική δύναμη -παρότι λίγα εξ αυτών κατέχουν σημαντικές κυβερνητικές θέσεις.

Ads

Η ανακοίνωση έκανε αίσθηση, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στην εφαρμογή του θεϊκού νόμου δεν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ πριγκίπων και απλών πολιτών. Όλοι είμαστε ίσοι σε αυτή τη χώρα» έγραψε ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι «λυπήθηκε πολύ» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του τόσο στην οικογένεια του θύματος, όσο και στην οικογένεια του δράστη.

Αυτή ήταν η 134η εκτέλεση που γίνεται στη Σαουδική Αραβία από τις αρχές του έτους.