Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στην Ισπανία η δημοσιοποίηση βίντεο το οποίο δείχνει άντρες της αστυνομίας να ξυλοκοπούν διαδηλώτριες κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια σε νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στην άμβλωση.

 
Το βίντεο ανέβηκε από το ειδησεογραφικό σάιτ Periodismo Humano μετά την διαδήλωση της Παρασκευής και μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο το παρακολούθησαν πάνω από 300.000 άνθρωποι.
 
Στο απόσπασμα διακρίνονται μέλη της ακτιβιστικής ομάδας «Εμείς αποφασίζουμε» να μιλάνε στους αστυνομικούς μετά την διαδήλωση. Ακούγονται φωνές και τότε ξαφνικά, οι αστυνομικοί ρίχνουν κάτω ορισμένες γυναίκες και τις χτυπάνε με τα κλομπ τους.
 

 
Αφού έχει δεχθεί επίθεση, μία από τις γυναίκες φωνάζει: «Καθίκι! Μην ξαναπλώσεις χέρι επάνω μου!». Αντιδρώντας, ο αστυνομικός την χτυπά στο στομάχι και την σπρώχνει στο έδαφος.
 
Οι αστυνομικοί, κρατάνε με την βία τις γυναίκες στο έδαφος, προτού τους περάσουν χειροπέδες και τις βάλουν σε περιπολικό. Καθώς τις απομακρύνουν, μια από τις γυναίκες, με τα χέρια πίσω από την πλάτη, φωνάζει «η αστυνομία μου σπάει τα χέρια».
 
Πηγές της ισπανικής αστυνομίας δήλωσαν στο πρακτορείο EFE ότι οι τρεις συλληφθείσες κατηγορούνται για ανυπακοή, αντίσταση και επίθεση κατά οργάνου της τάξης.