Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης στο Ντιτρόιτ το debate του Fox News μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Οι Τεντ Κρουζ, Τζον Κέισικ και Μάρκο Ρούμπιο έβαλαν στη μέση τον Ντόναλντ Τράμπ «πυροβολώντας» τον από παντού, με εκείνον να ανταποδίδει με τον γνωστό του τρόπο τα πυρά.

Ads

Η δίωρη συζήτηση δεν άργησε να ξεφύγει και από πολιτική να γίνει επιπέδου καφενείου, με τον Τεντ Κρουζ και τον Ντόναλντ Τράμπ να τσακώνονται για το μέγεθος των χεριών τους, αλλά και του ανδρισμού τους!

Πριν από μερικές ημέρες ο Μάρκο Ρούμπιο είχε ειρωνευτεί τον Τραμπ λέγοντας: «Ξέρετε τι λένε για τους άνδρες με μικρά χέρια» για να διευκρινίσει μετά: «Πως δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς».

Από την πλευρά του, ο Τραμπ απάντησε με παραστατικό τρόπο, ο οποίος υψώνοντας τα χέρια του, διερωτήθηκε: «Είναι μικρά αυτά τα χέρια; Αν είπε ότι τα χέρια μου είναι μικρά, κάτι άλλο πρέπει μάλλον να είναι μικρό. Σας εγγυώμαι πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Ads

Ο Τεντ Κρουζ απάντησε πως «δεν πιστεύω ότι οι Αμερικανοί πολίτες ενδιαφέρονται για παιδιάστικους διαξιφισμούς. Θέλουν λύσεις, όχι συνθήματα. Είναι εύκολο να λέμε “θα τα κάνω όλα καλύτερα” ή να τυπώνουμε συνθήματα σε καπελάκια. Το μείζον ερώτημα όμως είναι “καταλαβαίνετε τις αρχές που έκαναν την Αμερική σπουδαία“»;

Παρά το γεγονός ότι οι συνυποψήφιοι του Τραμπ ακολούθησαν το δόγμα του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραμερίσουν τις προσωπικές τους ανησυχίες και θα υποστηρίξουν τελικά όποιον λάβει το χρίσμα, τόνισαν ότι θα το πράξουν με μεγάλη δυσκολία στην περίπτωση που ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος είναι τελικά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές.

Την ώρα του debate, έξω από το χώρο της διεξαγωγής του, πολίτες διαδήλωναν κατά της παρουσίας του Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον ρατσιστή.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=5PrCFa2Vkeo]