Ένα αεροπλάνο που θα έχει τη δυνατότητα να σώσει τους επιβάτες του σε περίπτωση κινδύνου, σχεδίασε ο Ρώσος αεροναυπηγός Vladimir Nikolaevich Tatarenko. Πως θα το κάνει αυτό; Θα έχει τη δυνατότητα να αποσπάται το πιλοτήριο από την καμπίνα του! 

Ads

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο βρετανικός Independent, σε περίπτωση που η καμπίνα επιβατών αποσπαστεί από το πιλοτήριο και βρεθεί στον αέρα  ενεργοποιούνται μια σειρά από αλεξίπτωτα προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλότερη και ασφαλέστερη δυνατή προσγείωσή της στο έδαφος ή το νερό.     

Μάλιστα, η κατοχυρωμένη πλέον ιδέα του Tatarenko τοποθετεί τις αποσκευές σε ειδικό χώρο, κάτω από την καμπίνα των επιβατών, ο οποίος είναι επίσης αποσπώμενος, εάν κριθεί απαραίτητο, σε μια περίπτωση ανάγκης. Τώρα μένει να βρει επενδυτές για να υλοποιήσουν την ιδέα του.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=LGTbs3hts0U]

Ads

Πάντως αρκετοί ειδικοί μέχρι στιγμής εκφράζουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με την ιδέα του Tatarenko, ιδίως όσον αφορά στην σταθερότητα αεροπλάνων με αυτή την τεχνολογία αλλά και ως προς την ασφάλεια των πιλότων μετά την απόσπαση της καμπίνας. 

Το σχέδιο:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image