Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) συνέλαβε σήμερα μέλη τρομοκρατικής ομάδας, που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Ads

Μέλη της τρομοκρατικής ομάδας ήσαν Ρώσοι πολίτες και τρεις πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε πολυσύχναστα σημεία, σε μέσα μεταφοράς και εμπορικά κέντρα της Μόσχας, χρησιμοποιώντας βομβιστές αυτοκτονίας και εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος.

Μεταξύ των συλληφθέντων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FSB, είναι ο συντονιστής της τρομοκρατικής ομάδας, τον οποίο είχε στείλει στην Ρωσία το «Ισλαμικό Κράτος», ένας ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Οι άνδρες της FSB εντόπισαν στον χώρο που συνελήφθησαν οι επίδοξοι τρομοκράτες εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους.