Toυρκικά F-16 έχουν απογειωθεί για έρευνες προκειμένου, όπως μεταδίδει το Reuters, να ελέγξουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αγνοούμενα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εμφανίστηκαν στο Αιγαίο εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Ads

Το Reuters επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές οι οποίες όμως, όπως αναφέρει, δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες.

Από νωρίς το μεσημέρι υπάρχει έντονη κινητικότητα στα στενά της Σύμης, καθώς δύο τουρκικά φουσκωτά με ανεπιβεβαίωτοαριθμό επιβατών που έπλεαν σε απόσταση περίπου 1,5 ναυτικού μιλίου από το νησί έθεσαν σε συναγερμό τις ελληνικές δυνάμεις που περιπολούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, τα δύο φουσκωτά βρίσκονταν εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Ανοιχτά ης Σύμης περιπολεί η πυραλάκατος «Βότσης», ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και ελικόπτερα Super Puma τα οποία κάνουν ελέγχους για πιθανές μετακινήσεις τούρκων πραξικοπηματιών προς τα ελληνικά νησιά.

Ads

Οπως αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, οι τουρκικές αρχές διενεργούν την ίδια ώρα εκτεταμένες έρευνες στο Μπόζμπουρουν που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή προσπάθεια τουρκων καταδρομέων να διαφύγουν προς το νησί. Κατά τη Μιλιέτ, οι καταδρομείς που αναζητούνται είναι εκείνοι που το βράδυ του πραξηκοπήματος άνοιξαν πυρ στο ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας στο οποιο βρισκόταν ο Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες, και η «Χουριέτ» είχε γράψει πως 10 με 15 Τούρκοι κομάντος, που σχετίζονται με τους πραξικοπηματίες, έχουν καταφύγει στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Σύμη.