Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το Σάββατο το 13χρονο αγόρι από την Παλαιστίνη, που σκότωσε την Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός, κοντά στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ads

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, ο Αλί Αϊμάν Νασρ Αμπού Αλίγια, 13 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά του ισραηλινού στρατού στο περιθώριο μιας διαδήλωσης την Παρασκευή στο χωριό Μουγκαγίρ, εναντίον της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στην περιοχή, κατόπιν διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ραμάλας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Το Σάββατο, πλήθος κόσμου συνόδευε τη σορό του αγοριού στους δρόμους της Ραμάλας και του Μουγκαγίρ, όπου ετάφη.

Η πόλη της Ραμάλας υπόκειται σε απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας Covid-19.

Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με πληθυσμό 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, μετρά επισήμως 71.703 κρούσματα νέου κορονοϊού και 678 θανάτους.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε πως άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών. Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, αρνείται ότι άνοιξε πυρ με πραγματικές σφαίρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεκάδες ταραξίες «επιχείρησαν να πετάξουν πέτρες και λάστιχα στα οποία είχαν βάλει φωτιά» σε έναν δρόμο, «θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών».

Το Σάββατο, η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για τους Παλαιστίνιους κατήγγειλε, σε ένα tweet, «την υπέρμετρη χρήση όπλων από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας».