Ένα ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας γίνεται σύμβολο αντίστασης κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Αυτό θα φορέσουν χιλιάδες γυναίκες που το Σάββατο θα ενώσουν τις φωνές τους στην Πορεία των Γυναικών, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον πλανητάρχη, μία μέρα μόλις μετά την ορκωμοσία του.

image

«Είναι περισσότερο από ένα σύμβολο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, είναι σύμβολο της ενότητάς μας», «μια έκκληση σε δράση» για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, εξηγεί μια ακτιβίστρια, η οποία μαζί με περίπου 20 ακόμη γυναίκες πλέκει τα σκουφάκια αυτά σε μια μπουτίκ του Μανχάταν, την «The Knitty City».

Ads

image

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Καλιφόρνια. Ήδη περίπου 60.000 σκουφάκια είναι έτοιμα και χιλιάδες ακόμη αναμένεται να είναι ως το Σάββατο για την Πορεία των Γυναικών της Ουάσινγκτον, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και διασημότητες, όπως η Σερ, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κέιτι Πέρι.

image

Τα σκουφάκια αυτά με τα αυτιά γάτας έχουν πάρει το όνομα «pussy hats», με σκοπό να κάνουν ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «pussy», που στα αγγλικά σημαίνει γάτα αλλά είναι και ένας αργκό τρόπος αναφοράς στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

image

Τη λέξη αυτή «pussy» είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ στο βίντεο που είχε προκαλέσει σκάνδαλο όταν δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο, στο οποίο ακουγόταν να λέει ότι μπορεί να πληρώνει γυναίκες και να τις «αρπάζει από το μ@@νι».