Πρόστιμο πάνω από 2,4 δισ. ευρώ στην Deutsche Bank αναμένεται να επιβάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προκειμένου να κλείσει η έρευνα για τα προβληματικά ομόλογα με στεγαστικά δάνεια που πουλούσε η τράπεζα στο παρελθόν. 

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Manager, το αμερικανικό υπουργείο αναμένεται να στείλει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Deutsche Bank ένα έγγραφο περίπου 100 σελίδων, στο οποίο θα σημειώνεται το ακριβές ποσό που θα πρέπει να πληρώσει.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας αυξήθηκε σήμερα 3,6%, με τους χρηματιστές να εκφράζουν ανακούφιση ότι η Deutsche μπορεί να βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο αυτής της μακρόχρονης έρευνας. 

Τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche, Τζον Κράιαν, δήλωσε πως ήλπιζε να κλείσει φέτος τις τέσσερις εναπομένουσες δικαστικές εκκρεμότητες της τράπεζας. 

Ads

Αυτές αφορούν την υπόθεση των ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, την κατηγορία για χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, την έρευνα για ύποπτες αγοραπωλησίες μετοχών στη Ρωσία και την καταγγελία για ξέπλυμα χρήματος.

Στα τέλη του 2013, η Deutsche Bank είχε συμφωνήσει να καταβάλει 1,9 δις δολάρια για τον διακανονισμό καταγγελιών ότι εξαπάτησε τις μεγαλύτερες στεγαστικές αμερικανικές τράπεζες Fannie Mae and Freddie Mac, που ελέγχονται από το κράτος, οι οποίες αγόρασαν ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, ύψους 14,2 δις δολαρίων, πριν από την κρίση του 2008.