Όλων των ειδών τα μέτρα λαμβάνει η Λιβερία προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ιό Έμπολα, που έχει σκοτώσει 2.705 ανθρώπους στη χώρα και έχει προσβάλει περισσότερους από 4.665. Πιστοί Λιβεριανοί προχώρησαν σε τριήμερη προσευχή και νηστεία προκειμένου να φύγει ο «ιός του διαβόλου».

Ads

Η «Εθνική Χριστιανική Ειδική Ομάδα για τον Έμπολα», μια οργάνωση που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο από διάφορες χριστιανικές οργανώσεις, αποφάσισε «έκτακτα μέτρα» ανακοινώνοντας πως «ο Έμπολα είναι ένας ιός του διαβόλου και μας σκοτώνει επειδή γυρίσαμε την πλάτη μας στον Θεό».

Από την έναρξη της επιδημίας οι Λιβεριανοί συνωστίζονται κάθε Κυριακή στους ναούς, τραγουδούν και προσεύχονται για να σταματήσει το κακό. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης δράσης προσευχής και νηστείας, οι επικεφαλής της Ομάδας καλούν τους πιστούς να προσέχουν και να μην αγγίζουν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια της Θείας Κοινωνίας, επειδή ο Έμπολα είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός

Συνολικά η επιδημία έχει σκοτώσει σχεδόν 5.000 ανθρώπους από τον περασμένο Μάρτιο, όταν αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα στη γειτονική Γουινέα. Έκτοτε, κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Σενεγάλη, τη Νιγηρία, τη Σιέρα Λεόνε, το Μαλί, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Ads