Πολύ κοντά στο να «κλείσει» φαίνεται να είναι η συμφωνία για την εξαγορά του Τwitter από τον Έλον Μασκ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν οι New York Times και η Wall Street Journal.

Ads

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι 11 ημέρες μετά την σοκαριστική προσφορά του ιδρυτή της Tesla και της Space X για εξαγορά του συνόλου των μετοχών του σημαντικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης έναντι 41 δισ. δολαρίων και τις κινήσεις του ΔΣ για αποτροπή μιας επιθετικής εξαγοράς, όλα δείχνουν πως πλέον η προσφορά του Ίλον Μασκ εξετάζεται πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα, δε, με την Wall Street Journal, η συμφωνία θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί ακόμη και σήμερα, Δευτέρα. Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνεδρίασε την Κυριακή για να αξιολογήσει την προσφορά του Μασκ να αγοράσει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας (κατέχει ήδη το 9,2%) έναντι 54,20 δολαρίων το τεμάχιο, επιβεβαίωσε πηγή που έχει γνώση των συνομιλιών στο CNNi. Η πηγή είπε ότι οι συζητήσεις για την προσφορά του Μασκ έχουν γίνει σοβαρές.

Ads

Τα ερωτήματα σχετικά με το αν ο Μασκ θα ήταν πραγματικά σε θέση να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter κυκλοφόρησαν τις ημέρες μετά την προσφορά εξαγοράς του, και έπειτα από τη δήλωσή του: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω πραγματικά να το αποκτήσω».

Οι μετοχές του Twitter διαπραγματεύονταν αισθητά κάτω από την τιμή προσφοράς, ως ένα πιθανό σημάδι σκεπτικισμού των επενδυτών σχετικά με τη συμφωνία. Το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, η μετοχή του Twitter σημείωσε άνοδο σχεδόν 5% μετά τις αναφορές περί κλεισίματος της συμφωνίας, ξεπερνώντας τα 51 δολάρια ανά μετοχή.

Εάν εγκριθεί, η συμφωνία θα έθετε τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο επικεφαλής μιας από τις πιο σημαντικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Ο Μασκ έχει επανειλημμένα τονίσει τις τελευταίες ημέρες ότι στόχος του είναι να ενισχύσει την ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα και να εργαστεί για να «ξεκλειδώσει» τις «εξαιρετικές δυνατότητες» του Twitter.

«Επένδυσα στο Twitter καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του, να είναι η πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητη για μια λειτουργική δημοκρατία», είπε ο Μασκ στην επιστολή προσφοράς του στο Twitter. Παράλληλα, διατύπωσε το επιχείρημα ότι υπό την μορφή που έχει αυτή τη στιγμή η εταιρία δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτήν την αποστολή και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει.