Οι κινήσεις των ΗΠΑ στην κορεατική χερσόνησο οδηγούν την κατάσταση στα όρια του πυρηνικού πολέμου, υποστηρίζει σε δήλωσή της η μόνιμη αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ.

Ads

«’Ολοι γνωρίζουν, ότι οι ΗΠΑ οδηγούν την κατάσταση στην Κορεατική χερσόνησο στα όρια του πυρηνικού πολέμου» σημειώνεται σε κείμενο της μόνιμης αντιπροσωπείας της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria – Novosti.

Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων από την διοίκηση Τραμπ, «δεν πρόκειται να φοβίσει ποτέ» την Βόρεια Κορέα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρκ Τόνερ, δήλωσε ότι οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας μπορούν να φτάσουν στο έδαφος των ΗΠΑ. 

Ads

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Βορειας Κορέας δεν λέει να αποκλιμακωθεί. Αντίθετα ενισχύεται καθώς οι δύο πλευρές συνεχίζουν με αμείωτη ένταση της πολεμικές κινήσεις. Στο τελευταίο επεισόδιο οι ΗΠΑ ανέπτυξαν αντιπυραυλική ασπίδα στη Νότια Κορέα, ενισχύοντας τις δυνάμεις τους στην περιοχή, ως απάντηση στην Πιονγιάνγκ που πραγματοποίησε με μια τεράστια στρατιωτική άσκηση – επίδειξη ισχύος. [Δείτε βίντεο από την βορειοκορεατική άσκηση και την ανάπτυξη της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας]