Προβάδισμα πέντε μονάδων δίνει στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έναντι του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ δημοσκόπηση της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC η οποία δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής. Το προβάδισμά της βάσει του μέσου όρου σε εθνική εμβέλεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Real Clear Politics, περιορίζεται στο 2,3%, δηλαδή κάτω από το όριο του στατιστικού λάθους.

Ads

Η Κλίντον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Washington Post και το ABC, προηγείται με 48% έναντι 43% του Τραμπ, ενώ σε προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε δημοσιευθεί την Παρασκευή, η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 47% έναντι 44%.

Η Κλίντον εμφανίζεται να έχει το πλεονέκτημα της θετικής υποστήριξης, σημειώνει η δημοσκόπηση. Το 55% όσων την ψηφίζουν απάντησε ότι υποστηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών, ενώ μόνο το 43% είπε το ίδιο για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Τραμπ εξηγούν ότι «κυρίως αντιτίθενται στην Κλίντον».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα RealClearPolitics, ο μέσος όρος των εθνικής εμβέλειας δημοσκοπήσεων δίνει προβάδισμα 2,3% για την κ. Κλίντον (45% έναντι 42,7% για τον κ. Τραμπ).

Ads

Η πρόβλεψη του Γκέντα

Πάντως ο Γκέντα, ο κινέζος πίθηκος και “βασιλιάς των προφητών”, προβλέπει νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Γκέντα, όπως παλιότερα ο Πολ το χταπόδι, απέκτησε τη φήμη του “προφήτη” μετά από επιτυχημένες “προβλέψεις” αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων για το Euro 2016, Μια από αυτές ήταν και η πρόβλεψη για κατάκτηση του τροπαίου από την Πορτογαλία. Μπροστά στον Γκέντα τοποθετήθηκαν δύο φωτογραφίες σε φυσικό μέγεθος του Τραμπ και της Κλίντον. Ο πίθηκος μετά από “ώριμη σκέψη” επέλεξε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να του δώσει και ένα φιλί στο πρόσωπο.