Για τα δολοφονικά του σχέδια είχε ειδοποιήσει μέσω email ο 22χρονος φοιτητής Έλιοτ Ρότζερ, γιος ενός σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, ο οποίος σκότωσε έξι ανθρώπους κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα της νότιας Καλιφόρνιας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ads

 
Ο Ρότζερ, ο οποίος έπασχε από ψυχικά προβλήματα, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τρεις ανθρώπους στο διαμέρισμά του και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε άλλους τρεις το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Ίσλα Βίστα κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα. Στη συνέχεια εικάζεται ότι αυτοκτόνησε.
 
Συνολικά, ο Ρότζερ σκότωσε δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες και τραυμάτισε 13 ανθρώπους, οκτώ από αυτούς μέσα από το αυτοκίνητό του, μία μαύρη BMW, οδηγώντας στους δρόμους της Ίσλα Βίστα κι ενώ αντάλλασσε πυρά με την αστυνομία που τον καταδίωκε. Τουλάχιστον δύο από τους τρεις άνδρες ήταν συγκάτοικοί του.
 
Ο Ρότζερ είχε στείλει το email με το μανιφέστο του λίγο πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις του σε περίπου 30 ανθρώπους περιλαμβανομένων της μητέρας, του πατέρα του και πρώην καθηγητών του, σύμφωνα με την 58χρονη Καθλίν Μπλέσερ, ο γιος της οποίας ήταν παιδικός φίλος του δράστη και ένας από τους παραλήπτες του email.
 
Σε αυτό ο Ρότζερ αναφέρει ότι πρώτα σχεδίαζε να σκοτώσει τους συγκατοίκους του, στη συνέχεια να παρασύρει άλλους στο σπίτι του για να τους σκοτώσει κι αυτούς κι έπειτα να σφάξει γυναίκες, μέλη μίας αδελφότητας, για να καταλήξει στους δρόμους της Ίσλα Βίστα και να σκοτώσει κι άλλους.
 
Επίσης σε βίντεο που είχε αναρτήσει ο δράστης στο YouTube λίγο πριν από την πράξη του απειλούσε πως θα σκοτώσει ως εκδίκηση για την απόρριψη που έχει βιώσει από τις γυναίκες. Όπως ανέφερε στο βίντεο στόχος του ήταν να σκοτώσει όλους εκείνους που θεωρεί ότι τον απορρίπτουν κι όσους νομίζουν ότι η ζωή τους είναι καλύτερη από τη δική του.
 
Η εφημερίδα Los Angeles Times δημοσίευσε αποσπάσματα του 140σέλιδου μανιφέστου του, όπου μεταξύ άλλων, ο Ρότζερ εκφράζει τους φόβους του ότι η αστυνομία ενδεχομένως να ανακάλυψε τα όπλα του όταν τον είχε επισκεφθεί πριν από λιγότερο από ένα μήνα.
 
Στο ίδιο κείμενο, ο δράστης γράφει ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ψυχικά έτοιμο να σκοτώσει τον πατέρα του, βοηθό σκηνοθέτη στην ταινία του 2012 «Αγώνες Πείνας».