Το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ» προχώρησε σε διόρθωση των δηλώσεων του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος φερόταν να είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός της χώρας μας».

Ads

«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι η Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι η Βουλγαρία. Αυτή είναι μόνο η “Μακεδονία” μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο», ήταν η δήλωση του Ζάεφ που είχε μεταδώσει αρχικά το «MIA». Λίγη ώρα αργότερα, υπήρξε διορθωτικό τηλεγράφημα στο οποίο αναφερόταν πως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε: «’Ενα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα στη Βουλγαρία και ένα στη χώρα μας και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη δημοσίευση προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και πυροδότησε ένα διπλωματικό επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσει το ΜΙΑ στις διορθώσεις. 

Σημειώνεται πως η ΝΔ, νωρίτερα, είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «δικαιώνεται για τη στάση της». «Οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο. Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε το διορθωτικό τηλεγράφημα.

Ads