Οι συμμορίες της Νέας Ζηλανδίας βρήκαν έναν “έξυπνο” τρόπο να παρακάμψουν την βία: Τα μέλη τους λύνουν τις μεταξύ τους διαφορές σε ένα ιδιόμορφο “fight club”. To κλαμπ έρχεται ως απάντηση σε μια έξαρση δολοφονιών που σχετίζονται με συμμορίες. Τα “εγκαίνια” του… fight club θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Νόρθλαντ. 

Ads

Εξήντα περίπου μέλη από τις πλέον διαβόητες συμμορίες της Νέας Ζηλανδίας, ανάμεσα στις οποίες είναι η Mongrel Mob, οι Head Hunters, οι Nomads και η Black Power, θα ξεσπάσουν την οργή τους εντός του ρινγκ που θα στηθεί στην κοινότητα της Whangarei. 

Σύμφωνα με τον πρώην γκάνγκστερ και νυν κοινωνικό λειτουργό, Toko Hoterene, που μίλησε στην τοπική τηλεόραση, η ιδέα εάν λειτουργήσει θα απομακρύνει τη βία από τους δρόμους. “Πως μπορεί να συγκριθεί ένα μαυρισμένο μάτι, μια σπασμένη μύτη ή μερικά δόντια που θα λείπουν, σε σχέση με μια σφαίρα στο κεφάλι ή το στήθος; Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα. Για αυτό το κάνουμε”, είπε. 

Ο αρχηγός της Mongrel Mob, ο Smashdog, υποστήριξε τα λόγια του Hoterene, λέγοντας πως “ήταν πλέον η ώρα. Αρκετά κάναμε”. Για τα εγκαίνια του Σαββάτου, έχουν προγραμματιστεί είκοσι αγώνες, και οι διοργανωτές το περιμένουν εναγωνίως! 

Ads

“Έχουμε λίγο άγχος. Οι δικοί μου προπονούνται σκληρά”, είπε ο Hoterene. “Δεν έχουν ξανα υπάρξει μποξέρ. Ακόμη και εγώ αγχόνομαι κάθε φορά που βρίσκομαι μπροστά σε δράση. Το περιμένουμε πως και πως!”

Η αστυνομία από την πλευρά της δηλώνει ότι είναι ενήμερη και πως θα έχει αυξημένη παρουσία στην περιοχή εκείνο το βράδυ.