Για «κάποια προσέγγιση των θέσεων» της Μόσχας και της Ουάσινγκτον στο ζήτημα της Συρίας κάνει λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μολονότι η συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στο Χανγκτζόου της Κίνας δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Ads

«Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μια κάποια προσέγγιση των θέσεων και μια κατανόηση του τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και την αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας» είπε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Δεν αισθάνομαι ότι μπορώ αυτή τη στιγμή να μιλήσω για κάτι το οριστικό, όμως πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο» συνέχισε. 

Μία συμφωνία με τις ΗΠΑ θα μπορούσε να επιτευχθεί «εντός των επόμενων ημερών», τόνισε, εξηγώντας ότι με τον τρόπο αυτό «θα βελτιωθεί σημαντικά και θα εντατικοποιηθεί» ο πόλεμος κατά των τρομοκρατών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Συρίας.

Ads

«Μπορούμε σε κάθε περίπτωση να συμφωνήσουμε για κάποια χρονική περίοδο ώστε ο καθένας μας να λάβει δραστικά μέτρα για να βελτιώσουμε την κατάσταση στη Συρία», προσέθεσε χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα, ο Πούτιν είπε ότι στις επαφές που είχαν «κατέληξαν σε μια αμοιβαία κατανόηση των προβλημάτων» που αντιμετωπίζουν και χαρακτήρισε την Ουάσινγκτον «εταίρο-κλειδί» της Μόσχας στον τομέα της ασφάλειας.

«Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, όπως και προς το συμφέρον της Ρωσίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι απολύτως ειλικρινής στην αναζήτησή του για μια διευθέτηση της συριακής κρίσης» δήλωσε.