«Καμιά χώρα δεν μπορεί να εκφοβίσει ή να απομονώσει τη Ρωσία. Κανείς δεν το κατάφερε ποτέ και κανείς ποτέ δεν θα το καταφέρει», δήλωσε το Σάββατο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας πως θα διασφαλίσει την κυριαρχία της χώρας.

Ads

Ο πρόεδρος της Ρωσίας σε ομιλία του, με αφορμή την ημέρα των εργαζομένων στις υπηρεσίες ασφαλείας, υπογράμμισε πως «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να περάσουμε ορισμένες δυσκολίες και να δίνουμε πάντα μια κατάλληλη απάντηση σε όλες τις τις απειλές εναντίον της κυριαρχίας, της σταθερότητας και της ενότητας της κοινωνίας».

Οι δηλώσεις του Πούτιν έρχονται ένα 24ωρο μετά τις νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με τις ΗΠΑ να διακόπτουν κάθε εμπορική συναλλαγή με την Κριμαία, την περιοχή που προσάρτησε η Ρωσία την Άνοιξη με το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης. 

«Η Ρωσία πληρώνει ακριβά την ανεξάρτητη στάση της και την υποστήριξή της στους συμπατριώτες της στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη και φαίνεται μερικές φορές λόγω απλώς του γεγονότος ότι υπάρχουμε» είπε. Επιπλέον ανέφερε πως οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας εξακρίβωσαν τα στοιχεία 230 ξένων πρακτόρων στη διάρκεια του χρόνου και ματαίωσαν οκτώ τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ads