Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν μία υποτιθέμενη χρήση χημικών ουσιών εναντίον άμαχου πληθυσμού για να πλήξουν την Συρία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ads

Ο Πούτιν σημείωσε ότι για μια ακόμη φορά, όπως έναν χρόνο πριν, όταν οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στην αεροπορική βάση Σαϊράτ στην Συρία, έτσι και τώρα επιτέθηκαν με πρόσχημα μια κατασκευασμένη χρήση χημικών ουσιών εναντίον άμαχου πληθυσμού, αυτή την φορά στην Ντούμα, στα περίχωρα της Δαμασκού.

«Οι Ρωσικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, επισκέφθηκαν τον τόπο του φερόμενου περιστατικού και δεν βρήκαν ίχνη χρήσης χλωρίου ή άλλων δηλητηριωδών ουσιών. Κανείς από τους κατοίκους της περιοχής δεν επιβεβαίωσε το γεγονός της χημικής επίθεσης» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι η κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο των διεθνών σχέσεων.

Ads

«Η ιστορία θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους και έχει ήδη επιρρίψει μεγάλες ευθύνες στην Ουάσιγκτον για την αιματηρή βία στην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και τη Λιβύη», τόνισε.

Λίγο νωρίτερα η Μόσχα ανακοίνωσε πως θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.